Vi väntar igen

Denna sida handlar om vår väg till en lite större familj. Här sammanställer vi våra förhoppningar, funderingar och förväntningar. Förra gången adopterade vi från Kina. Om det blir Kina denna gången också får framtiden utvisa. Fram tills vi har bestämt oss följer jag processen i Kina. Det vore gott att få åka dit igen och få ett syskon. Välkomna.

Wednesday, December 20, 2006

Från Sydsvenskans nättidning

Kina skärper adoptionsregler
Av TT-Reuters Senast uppdaterad 20 december 2006 08:29
Kina kommer denna vecka att tillkännage nya skärpta regler för adoption. Enligt utländska adoptionsbyråer innebär reglerna att ogifta och överviktiga föräldrar inte ska få adoptera kinesiska barn.
Peking. Sökande som tar medicin mot depression kommer också att stoppas. Det gäller också handikappade, enligt adoptionsbyråernas webbsidor. Kina har blivit ett populärt land de senaste åren för par som vill skaffa barn, speciellt amerikaner. Det är mest flickor som adopteras eftersom pojkar av tradition föredras av kineser. Många flickor överges som nyfödda eller aborteras som foster. - Antalet personer som ansöker om adoptioner växer, men eftersom Kinas samhälle och ekonomi utvecklas gynnsamt har antalet övergivna och föräldralösa barn efterhand minskat, förklarade på onsdagen en tjänsteman vid det statliga kinesiska Centrumet för adoptionsfrågor. Kina tillåter nu ogifta att adoptera medan homosexuella inte får adoptera, åtminstone inte inom landet. - Vi hoppas att de här barnen nu ska få växa upp under ännu bättre förhållanden. Det är därför vi inför striktare regler, sade tjänstemannen, som uttalade sig anonymt. - Vi hade ett möte med företrädare för adoptionsbyråerna i förra veckan och förklarade då de nya reglerna, tillade han. - Vi kommer att formellt tillkännage reglerna för de aktuella byråerna inom kort, troligen redan denna vecka, tillade han.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home