Vi väntar igen

Denna sida handlar om vår väg till en lite större familj. Här sammanställer vi våra förhoppningar, funderingar och förväntningar. Förra gången adopterade vi från Kina. Om det blir Kina denna gången också får framtiden utvisa. Fram tills vi har bestämt oss följer jag processen i Kina. Det vore gott att få åka dit igen och få ett syskon. Välkomna.

Saturday, October 28, 2006

Handläggningstiden kommer att fortsätta öka men CCAA anger ingen tidsaspekt.

I oktober besökte AC, BV och FFIA CCAAs nya kontor. Nu är de hemma och informerar oss om hur CCAA´s chef förklarar varför handläggningstidens ökar;

  • antalet ansökningar ökar stort
  • den ekonomiska och sociala utvecklingen i landet och förändrade attityder hos unga makar, bidrar till att inte lika många barn överges. Nationell adoption ökar vilket är kopplat till den ekonomiska utvecklingen. Antalet övergivna barn förväntas sjunka. Handläggningstiden kommer att fortsätta öka men CCAA anger ingen tidsaspekt. CCAA fortsätta göra sitt jobb på bästa sätt och vädjar till organisationer och familjerna att ha förståelse för situationen, att ställa sig själva åt sidan och se till barnens bästa. CCAA säger också att internationell adoption kommer att fortsätta behövas för att kunna ge kinesiska barn en familj.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home